Berminat Untuk Menjadi Pengasuh?

Jika anda pernah mempertimbangkan untuk menjadi pengasuh sebagai kaedah untuk membantu meningkatkan anak-anak muda, melaksanakannya biasanya merupakan cara terbaik untuk memasuki planet penjagaan kanak-kanak yang berpengalaman. Adakah anda kini seorang pelajar kolej yang sepatutnya membuat lebih banyak wang untuk membantu percubaan anda? Adakah anda perlu mengambil sedikit masa sementara anda memikirkan langkah kerjaya berikut tetapi masih memerlukan sedikit hasil? Menjadi pengasuh memberikan lelaki dan wanita beberapa alternatif kerja yang sangat berfungsi. Walaupun ia adalah keutamaan jawatan yang pelik kepada sesetengah individu, bekalan wang hanyalah salah satu daripada banyak faedah yang datang dengan mendapatkan pengasuh. Anda mungkin memperoleh percintaan penuh kasih sayang dengan pelbagai keluarga dan mempunyai impak yang besar dan membina kepada anak-anak yang lebih muda, tapak itu.

Kewajipan yang dijangkakan untuk anda menjadi pengasuh adalah lebih tinggi daripada tanggungjawab pengasuh, walaupun dengan menunjukkan untuk menjadi serupa dengan ramai orang. Adalah penting untuk anda teknik penempatan pengasuh dengan menggunakan rasa tanggungjawab yang besar. Set minda ini sangat penting untuk dimiliki, kerana ia bukan sahaja membantu untuk menerima tugas, tetapi ia juga boleh memudahkan untuk mengekalkan jawatan sebagai pengasuh. Anda perlu ingat bahawa ibu dan bapa telah memilih anda untuk menjaga keselamatan dan kebajikan anak-anak mereka, dan oleh itu, adalah satu penghormatan untuk memenuhi keperluan anda untuk mencapainya. Ini bermakna anda perlu menanganinya seperti motivasi secara adil daripada kerja.

Apakah Kelayakan yang saya perlukan untuk menjadi Pengasuh?

Selalunya, ibu dan ayah akan memilih untuk menggunakan lelaki dan wanita yang mempunyai latar belakang yang mendalam dalam penjagaan kanak-kanak atau sudah tentu merupakan pengasuh kanak-kanak berdaftar, atau yang mempunyai diploma dalam persekolahan, khususnya Pertumbuhan Awal Kanak-Kanak. Walaupun fakta bahawa memperoleh diploma tidak diperlukan, ibu bapa boleh memeriksa anda yang mempunyai banyak jaminan sebagai sebahagian daripada keupayaan anda untuk menjaga anak-anak mereka sekiranya anda mempunyai diploma. Selain itu, apatah lagi, ia menunjukkan bahawa anda akan mengabdikan diri kepada profesion dengan jangka panjang sebagai alternatif daripada hanya untuk percutian ke luar negara. Dan akhirnya, ibu dan bapa akan melihat anda dan pendidikan ijazah anda sebagai aset berharga untuk membantu mereka dengan isu tingkah laku yang biasanya mungkin timbul dengan peningkatan anak-anak kecil.

Ciri-ciri Lain untuk mana-mana Pengasuh

Walaupun hakikat bahawa ijazah dalam Pengajaran Awal Kanak-Kanak atau kemahiran formal dalam penjagaan kanak-kanak adalah sangat penting, kecemerlangan yang paling penting yang boleh dimiliki oleh pengasuh ialah perasaan tanggungjawab yang luar biasa. Ini akan menjadi jelas selepas anda secara tiba-tiba menyedari bahawa hampir semua ibu dan bapa memburu seseorang yang mempunyai kematangan untuk memikul kewajipan penting menjaga anak-anaknya. Ayah dan ibu akan menentukan seseorang yang akan menjaga anak-anak mereka dengan cara mengambil berat dan menyusun yang sama seolah-olah pengasuh itu adalah seorang ayah atau ibu pada masa yang sama. Apabila anda menjadi pengasuh, anda biasanya akan mendapati diri anda bertanya kepada diri anda sendiri, “Bagaimanakah saya akan menghadapi ini jika ini adalah anak-anak saya?” Setelah berkata demikian, apabila anda akhirnya mempunyai pengalaman beberapa tahun, anda akan mendapati diri anda bertindak lebih mengikut naluri!

Apabila anda mendapati diri anda digunakan sebagai pengasuh, anda boleh membantu menambah dinamik keluarga dengan cara yang sangat memuaskan. Tetapi, dari bawah sebenarnya anda mungkin dengan cepat menyedari bahawa jangkaan, kedua-duanya serta ibu dan ayah, adalah masalah penting menjadi pengasuh pakar. Sebaik sahaja anda diberi pekerjaan sebagai pengasuh, adalah sangat penting bahawa harapan anda dan juga keluarga ditetapkan, jelas dan tidak mempunyai kesamaran. Setiap perincian jangkaan anda perlu dibincangkan secara terang-terangan, dan ia benar-benar mungkin untuk memilikinya secara bertulis. Sebagai contoh, anda boleh menetapkan jangkaan, seperti cuti yang akan anda lepaskan, atau mendapat gaji yang lebih tinggi untuk bekerja pada hujung minggu, dan sebagainya. Jika itu yang berlaku, jangkaan ini perlu ditetapkan sebelum anda membuat keputusan untuk mengakui jawatan seperti pengasuh.

Walaupun kekal sangat teratur dan mempertimbangkan setiap senario yang boleh dicapai oleh individu, akan sentiasa ada cabaran baharu yang boleh muncul entah dari mana. Dari semasa ke semasa seperti ini, anda boleh mengharapkan untuk melihat bahawa kepakaran interaksi yang unggul sememangnya penting untuk bercakap tentang apa sahaja dengan saudara-mara. Untuk mengelakkan sebarang masalah daripada mendapat kesukaran yang ketara, pemikiran yang hebat mungkin adalah untuk mendapatkan persidangan standard dengan semua ibu dan bapa, sama ada secara bulanan atau mingguan. Sekiranya anda mendapati bahawa anda akan mendapati kebimbangan yang ingin dibincangkan sebelum memutuskan untuk menggunakan kaedah ibu dan bapa, pengasuh lain yang mengendalikan alam mungkin merupakan bekalan sokongan dan maklumat yang hebat tentang cara menyelesaikan sebarang kesulitan sebelum mereka pergi. dari tangan.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *